Környezetvédelem

Főoldal / Környezetvédelem

és ami mögötte van

Az alapvető célunk és a hitvallásunk

Az Európai Uniónak is kifejezett célja, hogy a hulladékgazdálkodásban a „recycling”, vagyis az újrafeldolgozás váljon meghatározóvá. Fontos szempont, hogy a környezetünket minél kisebb mértékben szennyezzük.

Az újrahasznosítás lényege: az anyagában történő hasznosítás, amely tevékenységnek köszönhetően a hulladékból újra termék készül. Ezáltal a másodnyersanyag (hulladék) nem vész el, csak átalakul. A szelektív hulladékok újrafeldolgozásával jelentős mennyiségű elsődleges nyersanyagot takaríthatunk meg, ami a környezet szempontjából mindenképpen kedvező. Az újrafeldolgozás során is elkerülhetetlen bizonyos mértékű szennyezés – de a primer gyártáshoz képest környezetbarát, takarékos megoldás,  és kevesebb szennyezőanyag kibocsátással jár és a Föld tartalékaival takarékosabb gazdálkodást, valamint fenntartható környezetet eredményez.

célunk

A fenntartható környezet

A másodlagos szilícium-karbid előállítása során a CO2 emisszió töredéke (6-8%) a primer termék gyártásakor kibocsátott CO2-nek

Vegye fel Velünk a kapcsolatot!

A kétoldalú, értékes és stabil partneri kapcsolat minden vállalkozást erősebbé, valamint gazdagabbá teszi. Munkatársaink állnak a rendelkezésére.

1108 Budapest, Sírkert utca 2-4.

Telefonszám

+36 1 262 4357

Email cím

office@nikom.hu