Újrahasznosítás

Főoldal / Újrahasznosítás

A folyamat:

Keresse ügyfélszolgálatunkat!

A hulladék

Az újrahasznosítás a hulladék felhasználásának legzöldebb módja. A hulladékkérdés az emberiség egyik legfontosabb megoldandó problémája. A hulladék elhelyezése, feldolgozása, a hulladékgazdálkodás sok helyen okoz gondot. A deponálás és az égetés mellett azonban az újrahasznosítással is feldolgozhatjuk a felgyülemlő hulladékot, ez pedig nem terhelést, hanem fenntarthatóságot jelent környezetünkre. 

A fenntartható környezet és a hulladék túl értékes ahhoz, hogy a földet csak úgy beterítsük az elhasznált emberi termékekkel. Úgyhogy alternatív megoldásokat kell találnunk az ismételt felhasználására. A mi cégünk, a Nikom Kft. ezt az útját választotta a környezetvédelem elkötelezett zászlóshajójaként, és a termékeink előállítására környezetbarát, a környezetet védő megoldásokkal szolgálunk, így újrahasznosítva a SIC alapú hulladékokat.

Cégünk tehát a SiC hulladékok hasznosítására szakosodott. Ezen hulladékok képződhetnek a kerámia iparban, a tűzálló anyagok gyártása során, az autóiparban a DPF szűrők gyártása során és félvezető gyártásakor.

Hasznosítási engedélyünk tartalmazza a feldolgozásra átvett hulladékok kódját és maximális mennyiségeit.

Az újrahasznosítás folyamata

Az újrahasznosítás folyamatát elsősorban a képződő SiC hulladék fizikai és kémiai megjelenési formája (por, darabos, nedves stb., tényleges SiC tartalom) határozza meg. Ennek függvényében hőkezelési, törési, osztályozási folyamatokon keresztül a hulladék a vevőink által elvárt minőségű termékké válik.

max. 0 nap

Hulladék beérkezés

max. 0 nap

Hulladék feldogozás

max. 0 nap

Alapanyag készítés

A kész termék

A szilícium-karbid a szilícium szervetlen vegyülete. Az ipari célokra használt kristályok általában fekete színűek. Igen kemény anyag, csaknem olyan kemény, mint a gyémánt. A feldolgozást követően sok ügyfelünk termékének válik az alapanyagává. A vegyület atomrácsot alkot, amelyben minden szénatomhoz 4 szilíciumatom, és minden sziliciumatomhoz négy szénatom kapcsolódik.

A szilícium-karbidot nagy keménysége miatt csiszolóporként ill. tűzálló és kerámiaipari alapanyagként alkalmazzák.

0 - 0 µ

Finom por részecske

31 - 0 µ

Durva por részecske

max. 0 µ

Termék portfolió

Vegye fel Velünk a kapcsolatot!

A kétoldalú, értékes és stabil partneri kapcsolat minden vállalkozást erősebbé, valamint gazdagabbá teszi. Munkatársaink állnak a rendelkezésére.

1108 Budapest, Sírkert utca 2-4.

Telefonszám

+36 1 262 4357

Email cím

office@nikom.hu